Jednodnevni izlet: Krušedol- Sremski Karlovci- Dvorac Fantast- Novi Sad. Termini: 13.06.,11.07.,27.09.2020.

Besplatan
kupon
1.390 rsd
Kupon ističe za
-

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 8h. Mesto polaska: Admirala Geprata, kod Vaznesenjske crkve.
Vožnja do jednog od fruškogorskih manastira – manastira Krušedol, sagrađenog početkom 16. veka. Na Fruškoj gori postoji 17 pravoslavnih manastira, nastalih između 15.i 18.veka, zbog čega je čitav prostor dobio ime Severna Sveta Gora. Na južnim padinama Fruške gore, blizu varošice Irig, nalazi se manastir Krušedol. Okružen parkom i stablima kestenova,ovaj manastir je bio zadužbina Brankovića, poslednjih despota u Sremu.
Hram je posvećen Blagovestima Presvete Bogorodice. Smatra se da je izgradnju manastira započeo despot Đorđe Branković (monah Maksim) početkom XVI veka i da je trajala 50 godina.Zbog bogate istorijske riznice, čuvenog ikonostasa i mnogih relikvija, ovo je bio jedan od najznačajnijih srpskih manastira. Danas manastir privlači pažnju i kao mauzolej – pored moštiju svetih Brankovića, tu počivaju i mošti patrijarha Arsenija III Čarnojevića, kneginje Ljubice Obrenović, kralja Milana Obrenovića i mnogih drugih. Nastavak putovanja do Sremskih Karlovaca.

Sremski Karlovci – Srpski, pravoslavni, duhovni centar sa najstarijom Gimnazijom i Bogoslovijom.U centru gradića nalazi se FontanaČetiri lava. Legenda kaže da će se onaj ko se napoji vodom sa ove česme vratiti u Karlovce i tu venčati. Bermet, desertno vino spravljeno sa lekovitim travama, zaštitni je znak ovog vojvođanskog mesta, koje je pila i čuvena Marija Terezija i koje se nalazilo na vinskoj karti zlosrećnog Titanika. Pešačka tura kroz ovaj predivni vojvođanski gradić. Fakultativna poseta Sabornoj crkvi i Gimnaziji. Posle obilazaka kratko slobodno vreme.

Nastavak putovanja do Dvorca Fantast, u blizini Novog Bečeja.
Malo je ljudi koji maštu mogu da pretvore u stvarnost. Jedan od tih retkih bio je Bogdan Dunđerski, pripadnik najbogatije porodice u Vojvodini s kraja 19. veka i početka 20. veka. Na svom imanju sagradio je, u sred ravnice, dvorac iz mašte. Kompleks dvorca se prostire na oko 65 ha i obuhvata, pored dvorca, i ergelu, kapelu gde je sahranjen Bogdan Dunđerski, mali kaštel, park sa jezerom. Vlasnik imanja bio je veliki ljubitelj konja, priča se da ih je imao preko 1400, od kojih je najpoznatiji bio Fantast koji je često pobeđivao u trkama i osvajao titule. Kada je uginuo, Bogdan ga je sahranio na svom imanju, da bi po završetku gradnje dvorac dobio Fantastovo ime. Danas su kosti najlepšeg konja Bogdana Dunđerskog izloženi u jednoj vitrini dvorca (lobanja i butna kost).Ovde je snimana poznata serija Sva ta ravnica. Ručak u dvorcu (fakultativno, ukoliko uslovi u hotelu to dozvole).

Nastavak putovanja do Novog Sada. Novi Sad, panonski grad na obali Dunava i administrativni centar Vojvodine, odlikuju multikulturalnost i multinacionalnost. Njegovu arhitekturu i duh oblikovale su mnoge nacije, njih preko 25. Ležeran, okružen plodnom ravnicom, Fruškom gorom i Dunavom, nosi nazive Srpska Atina, Gibraltar na Dunavu. Centrom grada –Trgom Slobode dominiraju zdanje Gradske kuće, katolička Katedrala Imena Marijinog i monumentalni spomenik Svetozaru Miletiću. Uz Katedralu nalazi se vredno zdanje Plava banija i Kulturni centar grada. Zmaj Jovina i Dunavska ulica, sa kućama i palatama raznobojnih fasada i mrežom bočnih ulica i pasaža, najslikovitiji je deo pešačke zone grada. Tu se nalazi i raskošan Vladičanski dvor, Saborna crkva Sv. Đorđa i nedaleko, na Trgu Marije Triandafil, sedište Matice Srpske, slavne i najstarije srpske ustanove kulture. Na Dunavsku ulicu nadovezuje se zeleno ostrvo grada-Dunavski park, a na kraju parka nalazi se izvanredna izložbena postavka Muzeja Vojvodine.U blizini Trga Slobode nalazi se ulica Laze Telečkog, sinonim za dobar provod, mesto okupljanja i noćnog života grada. Pešačka turacentralnim delom grada. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Povratak u Beograd u večernjim časovima.
NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U
SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.


BLIC KUPON

 • Jedan kupon važi za jednu osobu
 • Možete preuzeti više kupona
 • Nakon preuzimanja, kupon možete štampati nalaziće se u “Download folderu”na vašem telefonu ili računaru

Ponuda obuhvata:

 • Jednodnevni izlet : Krušedol-Sremski Karlovci-Dvorac Fantast-Novi Sad
 • Termini: 13.06.,11.07.,27.09.2020

U cenu je uključeno:
*Prevoz modernim turističkim autobusima
*Usluge licenciranog turističkog vodiča
*Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:
*Individualni troškovi
*Ulaznice u Sremskim Karlovcima-220rsd, ulaznica za Dvorac Fantast -200rsd
*Ručak u Dvorcu Fantast 800din.

Uslovi plaćanja (100% prilikom rezervacije):

 • Pre preuzimanja kupona neophodno je proveriti popunjenost kapaciteta i izvršiti rezervaciju
 • Rezervaciju izvršiti 10 dana pre putovanja
 • Prilikom rezervacije obavezno poslati preuzete kupone na E-mail: flamingotravelklub@gmail.com
 • Ukupan iznos od 1390rsd plaćate na žiro račun partnera
 • Deca do 5-12 godina – plaćaju 1000rsd od cene aranžmana- imaju sedište u autobusu
 • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu
 • Broj računa za uplatu dobijate direktno od našeg partnera prilikom rezervacije i nakon poslatih kupona
 • U slučaju da nije uplaćen novac, a sprečeni ste da dođete, neophodno je otkazati rezervisan termin

Uslovi otkazivanja:

 • Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
  *29-15 dana – agencija zadržava 30% od cene izleta.
  *Od 14 – 3 dana –agencija zadržava 80% od cene izleta.
  *Manje od tri dana pred put-agencija zadržava 100% od cene izleta.
 • Kupon se može iskoristiti od 01.06.2020. a najkasnije do 17.09.2020.
 • Telefon za informacije i rezervacije: 011/2522710 ,060/5223152
 • Adresa: Čitačka 39, Sremčica, Beograd

Raspoloživosti kapaciteta, zaliha i drugo podložne su promenama. Obavezno potvrdite detalje telefonom pre realizacije kupona!