Jednodnevni izlet : Svilajnac- Prirodnjački centar – Manastir Manasija – Resavska pećina – Lisine! Termini: 02.08.,26.09.2020.

Besplatan
kupon
1.390 rsd
Kupon ističe za
-

Prirodnjački centar Svilajnac

Predstavlja spoj nauke, obrazovanja, zabave i turizma na jednom mestu, na vrlo specifičan način. Takav koncept čini ga jedinstvenim u ovom delu Evrope. Otvoren je 29. juna 2015.
Atraktivnost Prirodnjačkog centra Srbije ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog (muzejskog) prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom. Muzejski deo Prirodnjačkog centra Srbije čini 8 tematskih izložbi, koje se nalaze u samom objektu, dok se jedna izložba nalazi u parku, u unutrašnjosti modela vulkana.Izložba " Geološki vremeplov" jedna je od najatraktivnijih izložbi i predstavlja nastanak planete Zemlje i njen razvoj kroz epohe sve do postanka čoveka. Posetioci doživljavaju svojevrsno putovanje u prošlost kroz prikaze geološke istorije Zemlje od Velikog praska do pojave savremenog čoveka. To je prikaz evolucije planete Zemlje kroz ilustrativne primere geoloških era i perioda kao i ključnih događaja u evoluciji živog sveta.
Značaj ove izložbe je u tome što populariše geologiju i različite geološke discipline: paleontologiju paleobotaniku, paleozoologiju, paleoekologiju, paleogeografiju, tektoniku ploča, vulkanologiju, seizmologiju. Ima i veliki edukativni potencijal, jer upoznaje širu publiku sa ključnim događajima u geološkoj istoriji i edukuje sve ciljne grupe posetilaca.Dino park je smešten u parku Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.
Prestavlja pravu oazu zabave i razonode. Sadrži dino izložbu, vulkan, suvenirnicu, restoran i igraonicu za decu a sve je smešteno u autentično okruženje i atmosferu. Poseta Prirodnjačkom centru uz priču kustosa i
slobodno vreme za obilazak Dino parka i osveženje u kafeu.

Manastir Manasije
Zadužbina Despota Lazarevića, jednog od najvećih i najumnijih
vladara Srbije, sa ordenom Viteza prvog reda. Manastir je sagrađen početkom 15.veka, jedna trećina originalnih fresaka je sačuvana, na kojima je vidljiva čuvena vizantijsko plava boja. Uz monumentalni portret ktitora, najpoznatija freska je prikaz Svetih ratnika. Mešavina je moravske i raške škole. Manastirska crkva opasana je moćnim zidinama, sa 11 kula izuzetno očuvanih, među kojima je najznačajnija Despotova kula.Prvobitni naziv manastira je Resava. Manasija je bila kulturno središte despotovine sa čuvenom Resavskom prepisivačkom školom.

Resavska pećina
Ubraja se u red najstarijih pećina (stara 80 miliona godina), a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina. Otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posetioce je
uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi +7°C. Obilazak pećine u pratnji lokalnog vodiča. Nastavak putovanja do vodopada Veliki buk. Izvor Veliko vrelo i vodopad Veliki buk nalaze se u podnožju planine Beljanice. Zaštićeni su Uredbom Vlade Republike Srbije 1995. godine, kao

Spomenik prirode Lisine
koji predstavlja osobenu znamenitost fonda geo nasleđa Srbije.
Veliko vrelo pripada malobrojnoj grupi snažnih nekaptiranih kraških izvora i ističe se kao izuzetan primer gravitacionih vrela, dok vodopad predstavlja jedinstvenu pojavu među akumulativnim bigrenim vodopadima Srbije. Nalazi na oko 400m nadmorske visine, visok preko 20 metara čija se voda uz veliku buku stropoštava u zeleno jezero -Zelenika.U neposrednoj blizini vodopada nalaze se restorani sa predivnim baštama, okruženi pašnjacima, bogatom šumom, ribnjakom sa kalifornijskom pastrmkom, mini zoo vrtom.
Preporučujemo specijalitet kuće – svežu pastrmku na žaru.
Slobodno vreme do polaska za Beograd.
Povratak u Beograd do 20h.

Program putovanja:
Polazak iz Beograda u 8h. Mesto polaska- ulica Admirala Geprata kod Vaznesenske crkve.
Vožnja autoputem do Svilajnca i poseta Prirodnjačkog centra.
Povratak u Beograd do 20h.


BLIC KUPON

 • Jedan kupon važi za jednu osobu
 • Možete preuzeti više kupona
 • Nakon preuzimanja, kupon možete štampati nalaziće se u “Download folderu”na vašem telefonu ili računaru

Ponuda obuhvata:

 • Jednodnevni izlet : Svilajnac – Prirodnjački centar – Manastir Manasija – Resavska pećina – Lisine
 • Termini: 02.08.20 26.09.2020

U cenu je uključeno:
*Prevoz modernim turističkim autobusima
*Usluge licenciranog turističkog vodiča
*Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:
*Individualni troškovi
*Ulaznica za Prirodnjački centar-250 din-grupna (u slučaju manje grupe-ispod 20 osoba, cena podložna promeni), ulaznica za Resavsku pećinu -350rsd za grupu (plaćanje na licu mesta vodiču, cene podložne
promeni)
*Ručak 800 rsd u restoranu pored vodopada-prijava pri rezervaciji

Uslovi plaćanja (100% prilikom rezervacije):

 • Pre preuzimanja kupona neophodno je proveriti popunjenost kapaciteta i izvršiti rezervaciju
 • Rezervaciju izvršiti 10 dana pre putovanja
 • Prilikom rezervacije obavezno poslati preuzete kupone na E-mail: flamingotravelklub@gmail.com
 • Ukupan iznos od 1390 rsd plaćate na žiro račun partnera
 • Deca do 5-12 godina – plaćaju 1000rsd, imaju sedište u autobusu
 • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu
 • Broj računa za uplatu dobijate direktno od našeg partnera prilikom rezervacije i nakon poslatih kupona
 • U slučaju da nije uplaćen novac, a sprečeni ste da dođete, neophodno je otkazati rezervisan termin

Uslovi otkazivanja:

 • Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
  *29-15 dana – agencija zadržava 30% od cene izleta.
  *Od 14 – 3 dana –agencija zadržava 80% od cene izleta.
  *Manje od tri dana pred put-agencija zadržava 100% od cene izleta.
 • Kupon se može iskoristiti najkasnije do 23.09.2020.
 • Telefon za informacije i rezervacije: 011/2522710 ,060/5223152
 • Adresa: Čitačka 39, Sremčica, Beograd

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA,  NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI,
GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Raspoloživosti kapaciteta, zaliha i drugo podložne su promenama. Obavezno potvrdite detalje telefonom pre realizacije kupona!