Ugovorili smo popust iskoristite kupon!

Plati u poliklinici GRACIA MEDIKA u centru Beograda 2590rsd za UZ ŠTITASTE ŽLEZDE + HORMONI ŠTITASTE ŽLEZDE(T3,T4,TSH)!

Kraj
7 preuzetih
Ponuda zatvorena
Podeli sa prijateljima
Opis ponude

Štitna žlezda (štitnjača, tiroidna žlezda) je jedna od najvećih endokrinih žlezda u našem telu. Štitnjača je smeštena u vratu, ispod štitne hrskavice (Adamova jabučica) na približno istom nivou kao i prstenasta hrskavica.

Štitna žlezda je u obliku leptira i sastoji se uglavnom od sfernih kesa koje se zovu folikule, čiji zidovi proizvode dva važna hormona: trijodtironin (T3) i tiroksin (T4), opšte poznati kao hormoni štitne žlezde (TH). T3 i T4 su sintetizovani od joda i od tirozina. Funkcija štitne žlezde je da uzme jod, koji se može pronaći u mnogim namirnicama, i pretvori ga u T4 i T3. Ćelije štitne žlezde su jedine ćelije u telu koji mogu da apsorbuju jod. Ove ćelije kombinuju jod i aminokiselinu tirozin da bi proizveli T3 i T4. T3 i T4 se potom izlučuju u krvotok i transportuju po celom telu gde kontrolišu metabolizam (konverzija kiseonika i kalorija u energiju). Svaka ćelija u telu zavisi od tih hormona za regulisanje njihovog metabolizma. Normalna štitna žlezda proizvodi oko 80% hormona T4 i oko 20% hormona T3, međutim, T3 je oko četiri puta “snažniji” nego T4.

Štitna žlezda je pod direktnom kontrolom hipofize. Kada nivo hormona štitne žlezde (T3 i T4) padne suviše nisko, hipofiza proizvodi hormon koji stimuliše rad štitne žlezde (TSH – Thiroid stimulating hormone) kako bi proizvodila više hormona. Pod uticajem TSH, štitna žlezda će proizvoditi i lučiti T3 i T4 i time podignuti njihov nivo u krvi. Hipofiza reaguje na to tako što smanjuje proizvodnju hormona TSH.

KAKO HORMONI ŠTITNE ŽLEZDE UTIČU NA NAS? T4, odnosno T3 proizveden iz njega, i T3 koji štitna žlezda luči direktno utiču na metabolizam ćelija vašeg tela. Drugim rečima, regulišu brzinu kojom ćelije vašeg tela rade. Ako štitna žlezda luči previše tiroidnih hormona ćelije rade brže nego normalno i vi imate hipertireozu. S druge strane, ako štitnjača luči premalo tiroidnih hormona ćelije i organi našeg tela rade sporije. To stanje zovemo hipotireoza.

HIPERTIREOZA

Hipertireoza je stanje koje se javlja kada je štitna žlezda suviše aktivna i luči previše hormona u kraćem (akutna hipertiroidoza) ili dužem (hronična hipertirodioza) periodu. Hipertiroidoza uzrokuje ubrzavanje određenih telesnih funkcija kad se javljaju simptomi kao što je drhtanje, ubrzan rad srca i sl. Hipertiroidoza je relativno često stanje koje pogađa više žene nego muškarce. Oko 2% žena doživi određen stepen hipertiroioze tokom svog života.Hipertireoza

Simptomi hipertireoze uključuju:

-       Ubrzan rad srca

-       Nervoza i razdražljivost

-       Drhtavica

-       Nesanica ili loš san

-       Intolerancija na vrućinu i preterano znojenje

-       Konstantan umor

-       Slabost mišića

-       Opadanje kose

Simptomi hipertireoze mogu da variraju od bezazlenih do ozbiljnijih problema, manjeg i većeg intenziteta. U principu simptomi hipertiroidoze se odnose na ubrzanu i pojačanu aktivnost našeg metabolizma.

 Brinite o svom zdravlju na vreme !

Uslovi ponude

BLIC KUPON

- Jedan kupon važi za jednu osobu

- Možete preuzeti više kupona

- Nakon što preuzmete kupon on će se pojaviti u sekciji MOJI KUPONI i u Vašem emailu

- Ponuda obuhvata UZ štitne žlezde + i analizu hormona štitaste žlezde (T3, T4, TSH)

- Sa priloženim kuponom uslugu u iznosu od 2590rsd plaćate na licu mesta našem partneru

 - Kupon možete iskoristiti odmah nakon preuzimanja, a najkasnije do 24.07.2018.

- Obavezno poneti odštampan BLIC kupon

- Neophodno je zakazivanje

- Ako ste sprečeni da dođete, blagovremeno obavestite Polikliniku i pomerite zakazani termin, inače će Vam se kupon računati kao iskorišćen!

-Radno vreme pon-pet od 08-21h subota od 09-15h

-Adresa: Koče Popovića br. 7 (bivša Zagrebačka)

-Telefon: 011/ 3285-140, 011/3285-145, 060/4414-350, 060/4414353

www.graciamedika.com

 

 

* Kategorije poput radnog vremena, raspoloživosti kapaciteta i zaliha i drugo podložne su promenama. Obavezno potvrdite detalje telefonom pre realizacije kupon

 

 

Podaci partnera
Lokacija
Poliklinika Gracia Medika
Koče Popovića br. 7 (bivša Zagrebačka)
Beograd
Phone: 011/3285-140

Poliklinika Gracia Medika je zdravstvena ustanova u kojoj je svim doktorima i medicinskom kadru etika prvo načelo rada, kako u pristupu pacijentima,tako u svim fazama terapije.

Uz primenu najsavremenije tehnologije i najviših međunarodnih standarda našim pacijentima nudimo:

- kompletnu zdravstvenu zaštitu i prevenciju-rano otkrivanje bolesti

- specijalnu preventivnu zaštitu za grupacije stanovništva izloženog povećanom riziku oboljevanja u skladu sa posebnim programom preventive, kao i ekspertske preglede uglednih profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu i poznatih lekara Beogradskih bolnica, intervencije i konsultacije lekara svih specijalnosti.

Primenom najsavremenijih tehnologija i najviših medicinskih standarda, Poliklinika Gracia Medika doprinosi Vašem zdravijem životu, a kroz svoje odgovorno poslovanje i kvalitetnijoj brizi o pacijentima.

Dizajnirani ambijent i ljubazno osoblje stvaraju prijatnu i blagu atmosferu u našoj Poliklinici.

Oprema koja se koristi u radu je sertifikovana, inovativna i prilagođena za rad kako bi naši lekari na najbrži, najsigurniji i najprecizniji način utvrdili dijagnozu.

Poliklinika Gracia Medika je svojom lokacijom u Centru grada, lako dostupna iz svih delova grada.

Svi zaposleni u našoj ustanovi, registrovanoj za primarnu zdravstvenu zaštitu, rade u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Republike Srbije, isključivo sa odraslom populacijom (pacijenti stariji od 18 godina).

Posvećeni smo Vašim potrebama, raspoloživom vremenu i zahtevima.
 
 
Obaveštenja o popustima
 
 
 
 
 
 
...pomažemo Vašem
biznisu da se razvija...