Ugovorili smo popust iskoristite kupon!

Uz BESPLATAN KUPON platite na licu mesta 1000rsd OFTALMOLOŠKI PREGLED ZA ĐAKE I STUDENTE! Nemojte zanemariti vaše oči!

Kraj
7 preuzetih
Ponuda zatvorena
Podeli sa prijateljima
Opis ponude

Mnogi od nas na prve simptome oslabljenog vida ne obraćaju pažnju, najčešće zbog predrasuda prema nošenju naočara ili smanjenog budžeta za kupovinu sočiva, kvalitetnih stakala i ramova. Znate i sami, što se duže odlaže pregled, vid sve više i više slabi!

Uz Blic kupon i oftalmološke ordinacije LEPŠI POGLED Prelić imate dovoljno razloga da istog trenutka prekontrolišete vid i obavite kompletan oftalmološki pregled - određivanje oštrine vida + ispitivanje stereo vida (Randot test) + ispitivanje kolornog vida (Ishihara test) + pregled na biomikroskopu + pregled očnog dna na usku zenicu. Samo na taj način sa sigurnošću može da se zna da li je oko zdravo, ili postoji neki problem.

Određivanje oštrine vida vrši se uz pomoć posebnog aparata koji se zove  refraktometar, dok subjektivno određivanje oštrine vida podrazumeva da  pacijent čita slova ili brojeve (deca sličice) sa specijalnog aparat  koji se zove optotip (tabl sa simbolima), a ispitivač ukoliko je  potrebno sočivima vrši korekciju oštrine vida (Ukoliko imate neku od  refrakcionih anomalija- kratkovidost, dalekovidost ili astigmatizam).

Trodimenzionalnost vida ili stereo vid je sposobnost čula vida da predmete detektira u tri dimenzije, dakle i po dubini. Stereo vid je najviši nivo binokularnog vida. Prvi nivo je istovremeno gledanje sa oba oka (simultana percepcija), drugi je spajanje slika iz oba oka u jednu (fuzija slika) i treći nivo je stereo vid. Stereo vid se određuje posebnim testovima (titmus test). Posjedovanje stereovida često nedostaje kod strabizma, kao i kod jačeg smanjenja vida na jednom oku (ambliopija). Posjedovanje stereovida je neophodan uslov za obavljanje nekih profesija (pilot, naprimjer).

Razlikovanje boja u današnje vreme je neophodno za razvoj i obavljanje određenih stručnih poslova kao
što su na primer dizajneri, oglašivači koji koriste „boje“ da bi njihovi proizvodi bili što privlačniji i
prihvaćeniji od strane tržišta. Takođe je neophodno u mnogim delatnostima kao što su kozmetička
industrija, tekstilna industrija, industrija automobila, prehrambena industrija itd. Ljudi sa daltonizmom
ne mogu biti efikasni kao osobe sa dobrim raspoznavanjem boja. Osobe sa nekom vrstom daltonizma
mogu predstavljati opasnost za sebe a i za druge učesnike u saobraćaju (ne raspoznavanje boja svetla
semafora, stop svetla...). Zatim kod teškog razlikovanja boja dresova, stvara teškoće kod bavljenja
sportom ili praćenja sportskih događaja

Prednji segment oka čini rožnjača, vežnjača (konjunktiva), beonjača, dužica, prednja očna  komora, sočivo i prednji deo staklastog tela. Pregled prednjeg segmenta  oka obavlja se uz pomoć instrumenta koji se zove biomikroskop.  Biomikroskop ima ulogu da pod velikim uveličanjem prikaže i osvetli  prednji segment oka. Ovom metodom otkrivaju se različita oštećenja ovog  segmenta oka.

Pregled očnog dna se vrši uz pomoć posebnog  aparata koji se zove oftalmoskop. Očno dno (fundus oculi) unutrašnji je  deo oka koji se nalazi iza sočiva. Pregled očnog dna uključuje pregled  staklastog tela, papile (početak vidnog živca), krvnih sudova,  mrežnjače, žute mrlje (makule) i perifernih delova mrežnjače (retine).  Poseban značaj ima kod osoba koje boluju od šećerne bolesti, visokog  krvnog pritiska i osoba sa kratkovidošću kod kojih su neophodni redovni  pregledi u cilju otkrivanja i lečenja različitih bolesti očnog dna.

Nemojte zanemariti vaše oči!

Uslovi ponude

BLIC KUPON 

- Kupon važi za jednu osobu

- Možete preuzeti više kupona

- Nakon što preuzmete kupon on će se pojaviti u sekciji MOJI KUPONI i u Vašem emailu

Pregled obuhvata: određivanje oštrine vida + ispitivanje stereo vida (Randot test) + ispitivanje kolornog vida (Ishihara test) + pregled na biomikroskopu + pregled očnog dna na usku zenicu 

- Ponuda se odnosi na đake ili studente

Sa priloženim kuponom iznos od 1000rsd plaćate na licu mesta našem partneru

- Kupon možete iskoristiti odmah nakon preuzimanja, a najkasnije do 30.09.2018.

- Obavezno poneti odštampan BLIC kupon 

- Neophodno je zakazivanje

- Telefon za zakazivanje: 011/240 14 37 ili 069/240 14 37

- Radno vreme: pon-pet od 12h do 18h

- Adresa: Gvozdićeva 18, Beograd

 

* Kategorije poput radnog vremena, raspoloživosti kapaciteta i zaliha i drugo podložne su promenama. Obavezno potvrdite detalje telefonom pre realizacije kupona!

Podaci partnera
Lokacija
Specijalistička oftalmološka ordinacija LEPŠI POGLED Prelić
Gvozdićeva 18
Beograd
Phone: 011/240-1437

LEPŠI POGLED PRELIĆ je mesto gde u prijatnom ambijentu brigu o svojim očima prepuštate timu koji će posvećeno i ljubazno, zajedno sa Vama, učiniti sve za zdravlje Vaših očiju.

U SPECIJALISTIČKOJ OFTALMOLOŠKOJ ORDINACIJI LEPŠI POGLED PRELIĆ preglede obavlja specijalista oftalmologije sa dugogodišnjim iskustvom dr Jasmina Prelić. Po potrebi se mogu zakazati i kućne posete, kao i ciljani oftalmološki pregledi za firme.

U OPTICI LEPŠI POGLED na istoj adresi, možete naći veliki izbor kvalitetnih dioptrijskih i sunčanih naočara i dioptrijskih stakala, kao i sve vrste kontaktnih sočiva i sočiva u boji.

Dođite i posetite nas, da zajedno uz stručne savete i prijatan razgovor izaberemo najbolje za Vas!

Učinimo zajedno da i Vi imate LEPŠI POGLED!


 
 
Obaveštenja o popustima
 
 
 
 
 
 
...pomažemo Vašem
biznisu da se razvija...