Angiografija abdominalne aorte i donjih ekstremiteta na 128 – slajsnom skeneru + CD i izveštaj radiologa!

popust
-10%
27.300 rsd
24.600 rsd
Kupon ističe za
-
Platite na licu mesta i uštedite 2.700 rsd

Šta je CT Angiografija aorte i nogu?

CT angiografiju koristimo za snimanje krvnih sudova sledećih regija: mozga, vrata, srca, grudnog koša, abdomena (bubreg, jetra), karlice, nogu, ruku.

Bolest perifernih arterija (BPA), zvana takođe i periferna vaskularna bolest, je ateroskleroza donjih ekstremiteta koja uzrokuje njihovu ishemiju. Teška BPA može uzrokovati bol u mirovanju i atrofiju kože ekstremiteta, gubitak dlakavosti, cijanozu, ishemične ulkuse i gangrenu. Teška BPA obično zahteva angioplastiku, hirurško premoštenje ili amputaciju. Prognoza je uz lečenje ulgavnom dobra.

Karakteristično, BPA uzrokuje tup ili oštar bol, grčeve, nelagodu ili osećaj umora u nogama, koji se javlja prilikom hoda a popušta u mirovanju. Bolovi se obično osećaju u listovima, ali mogu i u stopalima, ređe u rukama. Bol u mirovanju je obično izraženija distalnije, pojačava se pri elevaciji ekstremiteta (često uzrokujući bol noću), smanjuje se kad je ekstremitet spušten ispod visine srca. Bol se može osećati i kao žarenje. Kad je ispod nivoa srca, stopalo može imati tamno crvenkastu boju. Kod nekih bolesnika, elevacija uzrokuje bledilo noge i pogoršanje ishemične bolnosti; pri spuštanju noge, usporeno je vensko punjenje. Edema obično nema. Bolesnici se često žale na hladnoću u području distalnog kraja noge i stopalu. U zahvaćenom području može doći do prekomernog znojenja i cijanoze, zbog pojačane aktivnosti simpatikusa.

Multislajsno CT snimanje – MSCT je bezbolna, bezbedna, minimalno invazivna metoda i može se sprovesti vrlo brzo i bez rizika. Bitno je napomenuti činjenicu da što je aparat noviji i sa što više slajsova, onda se pored preciznijih snimaka koje dobijamo, smanjuje i vreme samog pregleda uz minimlane doze zračenja. Puls kardiološki centar koristi najmoderniji 128-sljasni Philips Incisive CT aparat a preglede izvode iskusni radiolozi sa višedecenijskim iskustvom.

Kompjuterizovana tomografska angiografija aorte i donjih ekstremiteta (CTA) sprovodi se tako što se pacijentu ubrizga inekcija kontrastnog materijala u krvne sudove i sprovodi se CT skeniranje kako bi se pomoglo u dijagnozi i proceni bolesti krvnih sudova ili srodnih stanja.

Kada se izvodi CT snimanje sa kontrastnim sredstvom neophodna je analiza Uree i Kreatinina koju je potrebno doneti na zakazano snimanje. Ukoliko nemate potrebne nalaze možemo ih uraditi u Puls kardiološkom centru po ceni od 2.000 dinara a u nalaze će biti uključen i lipidni status, ukupni holestrol, HDL, LDL, trigliceridi, GGT, eGFR, glikemija, natrijum i klacijum a rezultati će biti gotovi za 20 minuta. Sa sobom ćete poneti izveštaj lekara koji Vas upućuje na CT snimanje. Kroz venu obično na šaci, biće ubrizgano sredstvo na bazi joda kako bi se krvni sudovi bolje prikazali. Prilikom postavljanja intravenske kanile osetićete blagi ubod kako bi igla bila pravilno plasirana. Nakon pregleda kanila će biti odstranjena i mali flaster biće postvaljen na mesto uboda. Angiografija na multislajsnom skeneru zajedno sa pripremom traje od 5-15 minuta. Sama sekvenca snimanja traje oko minut. Nakon obavljenog pregleda dobićete CD sa snimkom Vašeg pregleda kao i izveštaj sa detaljnim opisom radiologa. Vreme čekanja izveštaja može biti između 15 – 60 minuta nakon pregleda u zavisnoti od uočenih promena koje je potrebno detaljno opisati. Ukoliko ne želite da čekate izveštaj, možemo ga proslediti i na Vašu email adresu.

Posetite nas!


BLIC KUPON

Ponuda obuhvata:

 • Angiografija abdominalne aorte i donjih ekstremiteta na 128 – slajsnom skeneru + CD i izveštaj radiologa!

Kako se koristi kupon

 • Nakon preuzimanja, kupon će se nalaziti u „Download folderu“ na  računaru
 • Neophodno je poneti odštampan kupon
 • Pri dolasku, pokažite vaš kupon i platite uslugu  24.600 rsd

Uslovi kupona

 • Jedan kupon važi za jednu osobu
 • Možete preuzeti više kupona
 • Kupon važi od trenutka preuzimanja do 28.10.2023.
 • Neophodno je zakazivanje. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete u zakazano vreme, potrebno je blagovremeno otkazati i zakazati nov termin, u suprotnom ce se kupon tretirati iskorišćenim
 • Pregled obavljaju rentgen tehničar i radiolog po našem planiranom rasporedu rada na dan pregleda

Kontakt podaci

 • Puls Kardiološki Centar
 • A-Blok,Jurija Gagarina 22m,lok 11,Novi Beograd
 • Telefon:   +381 11 7555 000 
 • Radno vreme: pon-pet od 08-20h, subota od 08-15h

Radno vreme, raspoloživost kapaciteta, zaliha i drugo podložne su promenama. Obavezno potvrdite detalje telefonom pre realizacije kupona!